MALZEMELER
500 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ
Arasına
İstediğiniz bir iç malzemesi
YAPILIŞI
Un ve tuz bir kaba koyulur üzerine yavaş yavaş ılık su dökülerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır
Hamur iyice yoğurulur ve 8 bezeye ayrılır en az bir saat dinlendirilen bezeler yemek tabağı kadar açılarak tezgaha konur
Her birisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökülerek yayılır 10 15 dakika bu şekilde bekleyen hamurlar temiz bir bez üzerine veya tezgaha alınarak el ile çekilip inceltilir
Hazırlanan iç tüm yufkaya yayılır hamurun bir kenarından sarılarak rulo yapılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye ortadan başlayarak salyangoz şeklinde sarılarak tepsi doldurulur üzerine kalan sıvı yağ sürülür ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder