EN SON YAYINLANAN

LORLU BİBER TURŞUSU

PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...

EN ÇOK İZLENENLER

ÇARŞAF BÖREĞİ SEVERLER KULÜBÜ


MALZEMELER 
500 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ
Arasına 
İstediğiniz bir iç malzemesi

YAPILIŞI
Un ve tuz bir kaba koyulur üzerine yavaş yavaş ılık su dökülerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır
Hamur iyice yoğurulur ve 8 bezeye ayrılır en az bir saat dinlendirilen bezeler yemek tabağı kadar açılarak tezgaha konur 
Her birisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökülerek yayılır 10 15 dakika bu şekilde bekleyen hamurlar temiz bir bez üzerine veya tezgaha alınarak el ile çekilip inceltilir

 Hazırlanan iç tüm yufkaya yayılır hamurun bir kenarından sarılarak rulo yapılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye ortadan başlayarak salyangoz şeklinde sarılarak tepsi doldurulur üzerine kalan sıvı yağ sürülür ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder