EN SON YAYINLANAN

LORLU BİBER TURŞUSU

PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...

EN ÇOK İZLENENLER

MEKSİKA REVANİSİ NASIL YAPILIR

İsmini yanlış duymadınız Meksika Revanisi. Meksikanın revanisi de varmış yani.Trileçe benzeri bir tatlı. Altta yağsız bir pandispanya var ve üstüne süt kreması ile sütten bir şerbet yapıyorsunuz ve ortaya çıkan; kreması köpük köpük,yemesi zevkli bir tatlı...

MALZEMELER 
5 yumurta1/2 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1+1/2 su bardağı süt
400 ml süt kreması
1 su bardağı şeker
Yapılışı:Yumurtaların akları şekerle birlikte mikserle çırpılır.
Yumurta sarıları ayrı bir kasede çırpılıp yumurta aklarının içine eklenir ve çırpmaya devam edilir. Krema kıvamına gelince un,vanilya ve kabartma tozu eklenir.
Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bu sırada üzeri için gerekli malzemeler mikserle çırpılır.
Tatlı fırından çıktıktan 5 dakika sonra köpüklü sosu üzerine dökülür.
Afiyet olsun 

1 yorum:

  1. Nasıl bi tari kullandığım malzeme yazık oldu o kadar un yemedi

    YanıtlaSil