EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

MEKSİKA REVANİSİ NASIL YAPILIR

İsmini yanlış duymadınız Meksika Revanisi. Meksikanın revanisi de varmış yani.Trileçe benzeri bir tatlı. Altta yağsız bir pandispanya var ve üstüne süt kreması ile sütten bir şerbet yapıyorsunuz ve ortaya çıkan; kreması köpük köpük,yemesi zevkli bir tatlı...

MALZEMELER 
5 yumurta1/2 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1+1/2 su bardağı süt
400 ml süt kreması
1 su bardağı şeker
Yapılışı:Yumurtaların akları şekerle birlikte mikserle çırpılır.
Yumurta sarıları ayrı bir kasede çırpılıp yumurta aklarının içine eklenir ve çırpmaya devam edilir. Krema kıvamına gelince un,vanilya ve kabartma tozu eklenir.
Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bu sırada üzeri için gerekli malzemeler mikserle çırpılır.
Tatlı fırından çıktıktan 5 dakika sonra köpüklü sosu üzerine dökülür.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder