EN SON YAYINLANAN

LOR MU RİCOTTA MI

Modern çininin geleneksel LOR ile buluşması güzel olmamış mı? Ahşap sunum tepsisi için @ahsapzadem e Çiniler için sevgili arkadaşım @ser...

EN ÇOK İZLENENLER

PASTANE USULÜ SAKALLI


Bu gün ki menümüzde ana yemeğimiz patetes püresi eşliğinde Dalyan köfte ve tatlı olarak da şekerpare idi.
Yanında ise sakallı poğaça nefis oldu. İşte tarifi:

SAKALLI POĞAÇA

MALZEMELER 
1 su bardağı süt 
1 paket toz  maya 
1 yemek kaşığı şeker 
1 yumurta akı 
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
125 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz 
Aldığı kadar un 
Üzerine 
1 yumurta sarısı 
İçine
150 gr beyaz peynir 
4-5 yemek kaşığı süt
Yarım demet maydanoz 
YAPILIŞI 
Maya ılık süt ve şeker karıştırılıp 10 dakika mayalandırılır. 
Üzerine un ve tuz hariç diğer malzemeler eklenip karıştırılır. 
En son un ve tuz eklenerek ele yapışmayan ama çok  yumuşak bir hamur yapılır. 
Mayalandırılır. 
Cevizden daha küçük bezeler yapılır.
Tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. 
200 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 
Peynir süt ile karıştırılarak ezilir. Arası kesilen poğaçalar peynir ile doldurur. Kıyılmış maydanoza batırılarak servis yapılır. 
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder