Tuzlu kek vazgeçilmez bir tat. Bir de içine zeytin, peynir ve ceviz girince inanılmaz bir lezzet olur.
TUZLU KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1 Fiske tuz
1 sb yoğurt
1 sb sıvıyağ
2 sb un
1 paket kabartma tozu
15 adet zeytin
100 gr beyaz peynir
1/2 sb ceviz
Bir tutam dereotu
1 tk kekik
YAPILIŞI
Yumurtalar tuz ile çırpılır
Yoğurt ve sıvıyağ eklenerek karıştırılır
Un ve kabartma tozu elenerek eklenip yedirilir.
Doğranmış zeytin, ezilmiş peynir, ceviz, kıyılmış dereotu ve kekik koyularak karıştırılır ve pişirme kağıdı serili tepsiye dökülerek 180 derecede 30-40 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder