EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

KANDİL SİMİTİ

MALZEMELER 
1 paket toz maya 
1 yemek kaşığı şeker 
1/2 çay bardağı su
200 gr tereyağı
1 yumurta 
500 gr  un
1 tatlı kaşığı tuz 
Üzerine 
Yumurta akı 
Susam
YAPILIŞI 
Ilık su maya ve şeker karıştırılıp 10 dakika mayalandırılır.
Üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler eklenip orta sertlikte bir hamur yapılır. Gerekirse çok az daha su eklenerek hamurun toplanması sağlanır. Hamur pürüzsüz olana kadar iyice yoğurulur 
15-20 dakika mayalandırılıp 12-16 adet bezeye ayrılır.
Her beze ince uzun rulo yapılıp uçları birleştirilerek simit şekli verilir.
Yumurta akına batırılarak susama  bulanıp tepside 20-30 dakika daha mayalandırılır.
200 dereceye ısınmış fırında kızaranakadar pişirilir. 

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder