MALZEMELER
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı su
200 gr tereyağı
1 yumurta
500 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
Yumurta akı
Susam
YAPILIŞI
Ilık su maya ve şeker karıştırılıp 10 dakika mayalandırılır.
Üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler eklenip orta sertlikte bir hamur yapılır. Gerekirse çok az daha su eklenerek hamurun toplanması sağlanır. Hamur pürüzsüz olana kadar iyice yoğurulur
15-20 dakika mayalandırılıp 12-16 adet bezeye ayrılır.
Her beze ince uzun rulo yapılıp uçları birleştirilerek simit şekli verilir.
Yumurta akına batırılarak susama bulanıp tepside 20-30 dakika daha mayalandırılır.
200 dereceye ısınmış fırında kızaranakadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder