MALZEMELER
1 su bardağı su
1 paket toz maya
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Un
Üzerine
1 yumurta sarısı
Arasına
50-100 gr tereyağı
YAPILIŞI
Ilık su maya ve şeker karıştırılıp 10 dakika mayalandırılır.
Üzerine Sıvıyağ yoğurt un ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yapılır
Mayalandırmadan 6 bezeye ayrılır.
Tereyağı eritilir soğutularak sürülebilir katılığı getirilir.
Bir beze unlu zeminde tabak kadar açılır. Üzerine yağ sürülür gözleme gibi katlanır. İkinci beze de açılıp yağ sürülÜr ve katlanan hamur ortasına konup tekrar gözleme gibi katlanır.
Unlu zeminde merdane yardımıyla oluşan yeni hamur tekrar açılarak inceltilir.
Aynı işlemler diğer hamurlara da uygulanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye koyulup 30 dakika dinlendirilir.
Yumurta sarısı sürülüp keskin bir bıçakla üzerine çizikler atılarak 200 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder