EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

SİVAS KATMERİ


MALZEMELER
1 su bardağı su
1 paket toz maya
1 çay kaşığı şeker 
1 su bardağı sıvıyağ 
1/2 su bardağı  yoğurt 
1 çay kaşığı tuz 
Un
Üzerine 
1 yumurta sarısı 
Arasına 
50-100 gr tereyağı 
YAPILIŞI 
Ilık su maya ve şeker karıştırılıp  10 dakika mayalandırılır. 
Üzerine Sıvıyağ yoğurt un ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yapılır
Mayalandırmadan 6 bezeye ayrılır. 
Tereyağı eritilir soğutularak sürülebilir katılığı getirilir. 
Bir beze unlu zeminde tabak kadar açılır. Üzerine  yağ sürülür gözleme gibi katlanır. İkinci beze de açılıp yağ sürülÜr ve katlanan hamur ortasına konup tekrar gözleme gibi katlanır.
Unlu zeminde merdane yardımıyla oluşan yeni hamur tekrar açılarak inceltilir. 
Aynı işlemler diğer hamurlara da uygulanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye koyulup 30 dakika dinlendirilir.
Yumurta sarısı  sürülüp keskin bir bıçakla üzerine çizikler atılarak 200 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder