EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

ZAHMETSİZ KÜNEFE

Künefe yemek istiyorsunuz ama yapmak zor mu geliyor.? Ya da künefeyi sevmiyor kadayıfı kavurmaya üşeniyor musunuz.?
İşte bu tarif tam size göre; basit kolay zahmetsiz ve lezzet  garantili bir kadayıf tatlısı
MUHALLEBİLİ KADAYIF
MALZEMELER 
500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağı

Muhallebisi
Bir litre süt 
1 su bardağı şeker
50 gram pirinç unu
 bir yemek kaşığı nişasta 
1 yumurta sarısı
 1 paket vanilya

Şerbeti
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu 
YAPILIŞI 
Tereyağı eritilerek tel tel açılan kadayıfın üzerine gezdirilir
El ile tereyağının kadayıfın her tarafına yayılması sağlanır
Muhallebi malzemeleri bir kap içinde çırpılarak karıştırılıp pişirilir. 
Koyulaşıp kaynayınca ılıyana kadar serin bir yerde bekletilir. Şerbeti için şeker ve su iyice karıştırılır 10 dakika kaynatılıp limon eklenerek 5 dakika daha kaynatmaya devam edilir altı kapatılıp biraz ılıması sağlanır
Yağlanan kadayıfların yarısı fırın tepsisinin tabanına yayılır el ile bastırarak sıkıştırılır 
Üzerine ılıyan muhallebi dökülüp kalan kadayıflar muhallebinin üzerine yayılır
180 dereceye ısıtılmış fırında alt ve üst kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkarılan kadayıfın üzerine ılık şerbet gezdirilir. Biraz Soğuyunca çıtır çıtırken servis yapılır
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder