EN SON YAYINLANAN

LORLU BİBER TURŞUSU

PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...

EN ÇOK İZLENENLER

BOL PORTAKALLI KEK

Portakal suyu  ile hazırlanan ve üzerine portakal şerbeti dökülen insanı portakala doyuran kekimizi kağıt bardaklarda pişirirebileceğiniz gibi kelepçeli kalıpta da yapabilirsiniz...
BOL PORTAKALLI KEK
 MALZEMELER 
5 yumurta 
10 yemekkaşığı şeker 
1 su bardağı portakal suyu
11 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu 
ŞERBETİ
1+1/2 su bardağı portakal suyu 
7 yemek kaşığı şeker 
YAPILIŞI 
Yumurtalar bir tutam tuz ile 10 dakika çırpılır.
Şeker eklenip 5 dakika daha çırpılır 
Porakam suyu eklenip çok az daha çırpılıp elenmiş un, kabartma tozu, karbonat eklenerek karıştırılır. 
Kağıt bardaklara 1 parmak boşluk kalana kadar paylaştırılır veya çember kalıba dökülüp 160 derecede ısınmış fırında 45 dakika pişirilir. 
Şerbeti iÇin portakal suyu ve şeker karıştırılıp bir taşım kaynatılır ve soğukken sıcak keke dökülür. 
Kekimiz soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder