Kırmızı lahanayı turşu yaptım, turşusunu yoğurtla salata yaptım ama bu halini ilk kez bir arkadaşımda yedim ve şimdi de kendim yaptım.
İkinci foto şık sunumuyla Nesrinciğime ait. Salatanın sırrını açıklama zamanı geldi. Kırmızı lahana salatasının neden bu kadar lezzetli olduğunu zeytinyağı ile kavurduğunuzda anlayacaksınız.
LAHANA SALATASI
MALZEMELER
1/2 adet kırmızı lahana
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı süzme yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak
Haşlanmış mısır
Kıyılmış Dereotu
Kıyılmış Maydanoz
Küp doğranmış Kornişon turşu
İri doğranmış Ceviz içi
YAPILIŞI
Lahanalar rondodan geçirilip incecik kıyılmış olur. Zeytinyağı ve tuz ile yapışmaz bir tavada 5-10 dakika kavrulur.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek iyice karıştırılır. Yoğun olursa sulu bir yoğurtla da karıştırılabilir.
Üzeri diğer malzemeler istenildiği kadar kullanılıp süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder