EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

KAVRULMUŞ KIRMIZI LAHANA

Kırmızı lahanayı turşu yaptım, turşusunu yoğurtla salata yaptım ama bu halini ilk kez bir arkadaşımda yedim ve şimdi de kendim yaptım.
 İkinci foto şık sunumuyla Nesrinciğime ait. Salatanın sırrını açıklama zamanı geldi. Kırmızı lahana salatasının neden bu kadar lezzetli olduğunu zeytinyağı ile kavurduğunuzda anlayacaksınız.


LAHANA SALATASI

MALZEMELER 
1/2 adet kırmızı lahana 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
2 su bardağı süzme yoğurt 
1-2 diş ezilmiş sarımsak 
Haşlanmış mısır 
Kıyılmış  Dereotu 
Kıyılmış  Maydanoz 
Küp doğranmış Kornişon turşu
İri doğranmış Ceviz içi

 YAPILIŞI 
Lahanalar rondodan geçirilip incecik kıyılmış olur. Zeytinyağı ve tuz ile yapışmaz bir tavada 5-10 dakika kavrulur. 
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek iyice karıştırılır.  Yoğun olursa sulu bir yoğurtla da karıştırılabilir.
Üzeri  diğer malzemeler istenildiği kadar kullanılıp süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder