EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

ZEYTİNYAĞLI ÇAĞLA



Baharın simgesi ç a ğ l a yı alırken körpe ve çekirdek kısmı sertleşmemiş olanları almaya çalışın.
Tazecikden tüketebileceğiniz gibi zeytinyağlısını, çorbasını hatta pilavını bile yapabilirsiniz.
Tatmadıysanız mevsimi geçmeden mutlaka denemelisiniz, tadına şaşıracaksınız...

MALZEMELER:
500 gr çağla
1 kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1-2 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
2-3 su bardağı su

 YAPILIŞI:
*Kuru soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağında kavrulur. 
*Üzerine tuz, şeker, limon suyu, un ve yıkanıp  doğranmış çağlalar koyularak suyu eklenir. 
*Kıyılmış dereotunun da yarısı üzerine serpilir ve kısık ateşte çağlalar yumuşayana kadar pişirilir.
*Pişme işlemi tamamlanınca kalan dereotu serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder