EN SON YAYINLANAN

LOR MU RİCOTTA MI

Modern çininin geleneksel LOR ile buluşması güzel olmamış mı? Ahşap sunum tepsisi için @ahsapzadem e Çiniler için sevgili arkadaşım @ser...

EN ÇOK İZLENENLER

ZEYTİNYAĞLI ÇAĞLA



Baharın simgesi ç a ğ l a yı alırken körpe ve çekirdek kısmı sertleşmemiş olanları almaya çalışın.
Tazecikden tüketebileceğiniz gibi zeytinyağlısını, çorbasını hatta pilavını bile yapabilirsiniz.
Tatmadıysanız mevsimi geçmeden mutlaka denemelisiniz, tadına şaşıracaksınız...

MALZEMELER:
500 gr çağla
1 kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1-2 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
2-3 su bardağı su

 YAPILIŞI:
*Kuru soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağında kavrulur. 
*Üzerine tuz, şeker, limon suyu, un ve yıkanıp  doğranmış çağlalar koyularak suyu eklenir. 
*Kıyılmış dereotunun da yarısı üzerine serpilir ve kısık ateşte çağlalar yumuşayana kadar pişirilir.
*Pişme işlemi tamamlanınca kalan dereotu serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder