Pazar sabahı canınız pişi mi istedi. Pişi hamuru ya mayalı ya da kabartma tozu ile hazırlanır. Ama her şekilde hamur yoğurmanız gerekecek. Hatta mayalı yaparsanız mayalanması için de zaman ayırıp hızlı, pratik ve lezzetli olmasını istediğiniz pişi den uzaklaşabilirsiniz.
İşte bu durumda mutfakta hayatı kolaytıran tarifler devreye girer.
Yanına peynir domates salatalık üçlemesini almayı unutmayın....
KOLAY PİŞİ
MALZEMELER
2 yufka
1 yumurta akı
Kızartmak için:
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Bir yufka tezgaha serilip üzerine çırpılmış yumurta akı sürülür.
Yufka 2 parmak kalınlığında bol bol rulo yapılarak sarılır. Elde edilen rulo bir süzgeç içine koyulup akan suyun altında ıslatılır. Suyunun süzülmesi için bir kenara alınır.
Suyunu çektiğinde 2-3 parmak eninde dilimlenir ve kızgın yağa atılarak kızartılır.
Aynı işlemler diğer yufkaya da uygulanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder