EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

VATRUŞKA


İyi bir Mayalı hamur yapmak hamuru çok iyi yoğurmaktan geçer... EFSANE bir mayalı hamur yapmak ise hem yoğurmaktan hem de protein oranı yüksek bir un kullanmaktan geçer...
Özlü un dediğimizde paketin üzerine biraz gözgezdirip %10 ve üzerinde protein ihtiva eden unları tercih ederseniz siz de yumuşak ve puf puf kabarmış mayalı hamurlar yapabilirsiniz.

Lezzetli bir Rus çöreği olan Vatruşka Çöreği tarifi ise meraklıları için  aşağıda...
 
VATRUŞKA

MALZEMELER
1 tatlı kaşığı toz maya
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı  tereyağı
1/2  su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Un
Arasına:
1/2 su bardağı şeker
Tarçın
Sıvıyağ

YAPILIŞI
Ilık süt, şeker ve maya karıştırılarak 10 dakika mayalanması için bekletilir.
Üzerine yumurta sarısı, oda sıcaklığında tereyağı, vanilya ve tuz eklenerek un ile birlikte yoğrulur. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlanır.
Cevizden biraz büyük beze yapılıp yarım cm kalınlığında açılır. Üzerine sıvıyağ sürülerek şeker ve tarçın serpilir. Rulo yapılıp sarılarak iki ucu üst üste gelecek şekilde ikiye katlanır. Kapalı ucun üstünden bıçakla kesilerek bu kısımlar dışarı doğru açılıp şekil verilir.
Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilerek 200 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder