Dağıstan helvası Pakuk olarak da internette tariflere ulaşabilirsiniz. Biz çocukluğumuzdan beri bu isimle öğrendiğimiz için böyle paylaşıyorum...
BEYAZ HELVA
MALZEMELER
125 gr tereyağı
2 su bardağı un
1+1/2 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
Tereyağı eritilerek yakmadan bir kaç dakika iyice kaynatılır.
Unu ilave edilerek ocağın altı kısılır.
Karıştırarak unun beyazlığı kaybolmadan 25-30 dakika kavrulur.
Altı kapatılıp pudra şekeri ilave edilir.
Hızla karıştırarak şeker kristalize olmadan kaşığın tersiyle ezerek yedirilir.
Altı tekrar yakılıp 5 dakika daha kavurmaya devam edilir.
Ocaktan alınıp tepsiye en az bir parmak kalınlığında olacak şekilde dökülür.
Kaşığın tersiyle vurarak iyice sıkıştırılır ve tepsiye yerleştirilir.
Soğuyunca dilimlere ayrılarak buzdolabında muhafaza edilir.
HAYATI KOLAYLAŞTIRAN FİKİRLER
*Tereyağını kullanmadanönce eritin buzdolabında soğuyup suyundan ayrışınca tarifi uygulayın. Yani sade yağ ile yapıldığında çok daha lezzetli olacaktır.
*Verdiğim miktar tadımlık isteyenler için idealdir ancak daha fazla yapmak isterseniz unun kıvam alma süresi değişeceğinden sürenin uzayacağını dikkate almalısınız .
*Pudra şekeri ilave edildiğinde karıştırma ve yedirme işlemlerine çok dikkat etmelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder