EN SON YAYINLANAN

LOR MU RİCOTTA MI

Modern çininin geleneksel LOR ile buluşması güzel olmamış mı? Ahşap sunum tepsisi için @ahsapzadem e Çiniler için sevgili arkadaşım @ser...

EN ÇOK İZLENENLER

WHOOPİE PİE :FARKLI DOKUNUŞLARLA KÜÇÜK ATIŞTIRMALIKLAR

Bir gün önceden hazırlayıp misafir geldiği gün diğer işlerinize zaman ayırabileceğiniz biraz zahmetli ama bir o kadarda lezzetli bir atıştırmalık tarifi geliyor...

WHOOPİE PİE

MALZEMELER 
100 gr tereyağı 
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı süt 
1 yemek kaşığı limon suyu 
1 yumurta  
3 yemek kaşığı kakao 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
3 su bardağı un
Ganaj:
200 gr çikolata 
200 gr krema
100 gr fındık kırığı

YAPILIŞI 


Süt ve limon suyu bir bardak içinde karıştırılıp oda sıcaklığında yarım saat bekletilerek kesilmesi sağlanır.
Tereyağ mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Şeker eklenerek çırpmaya devam edilir. 
Üzerine yumurta eklenerek yedirene kadar çırpılır ve kestirilen süt eklenir.
Ayrı bir kapta harmanlanan un,Kakao ve kabartma tozu karışıma yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.
Elde edilen karışım sıkma torbasına koyularak 1 tl lik bozuk para  çapında yuvarlaktır olacak şekilde  pişirme kağıdı serili tepsiye sıkılır.
180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir ve çıkartılır.
Ganaj için:
Krema kaynama noktasına kadar ısıtılıp altı kapatılır. İçine çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. Soğuyuncaya
 kadar buzdolabında bekletilir. Koyulaşınca mikserle çırpılır ve krem şanti kıvamına getirilir. Sıkma torbasına koyularak pişen iki kekin arasına sıkılıp birbirine yapıştırılır.
                             Krema bol koyulup arasından taşması sağlanır. Bu kısımlar da fındık kırığına batırılıp yapışması sağlanır.
Oda sıcaklığında dinlendirilerek  servis yapılır.

HAYATI KOLAYLAŞTIRAN FİKİRLER
*Süt kestirmek yerine tuzsuz koyu kıvamlı bir ayran da koyabilirsiniz.
*Ganaj yaparken çikolata sıcağa çok duyarlı olduğu için krema ın altını mutlaka kapatıp eklemeli siniz.
*Kek hamurunu torbadan sıkarken biraz zorlanabilirsiniz. Sıktıktan sonra Bir mutfak makası ile keserek torbayı hamurdan kurtarabilir daha sonra nemli olan elinizle oluşan tepecikleri düzeltebilirsiniz.
*Sıkarken büyüklük konusunda zorlanırsanız mini kapkek kapsüllerine koyup pişirdik en sonra aynı kremayı üzerine sıkıp renkli pasta süserin batırarak da sunum yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder