Eskiden annem bayat ekmekleri çırpılmış yumurtaya bulayıp tavada kızartırdı. O kokuyla uyanıp kahvaltıya koşmanın heyecanı bir başkaydı.
Bu gün ise Fransız Tostu kahvaltımızı süslüyor. Bu yumurtalı ekmekten daha hafif geliyor bana. Yani tercih meselesi...
Bu gün ise Fransız Tostu kahvaltımızı süslüyor. Bu yumurtalı ekmekten daha hafif geliyor bana. Yani tercih meselesi...
3-4 adet Fransız Tostu için;
✏ 1 yumurta 1/2 su bardağı süt ve biraz tuz ile çırpılır.
Tost ekmeğinin arasına kaşar dilimi koyulup bu karışıma batırılır.
Tavada 1 tatlı kaşığı tereyağı eritilip ıslak tost bu yağda iki tarafı çevrilerek kızartılır.
HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRAN FİKİRLER :
İçi yumuşak dışı kızarmış tostunuz TOST MAKİNENİZ YOKSA iyi bir alternatif bence.😘
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder