EN SON YAYINLANAN

LORLU BİBER TURŞUSU

PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...

EN ÇOK İZLENENLER

LOR MU RİCOTTA MI


Modern çininin geleneksel LOR ile buluşması güzel olmamış mı? Ahşap sunum tepsisi için @ahsapzadem e Çiniler için sevgili arkadaşım @serra_cini_handmade e teşekkürler... Lor ise benden 😊😊
✏Klasik lor peyniri yaparken 1 lt süte 200 gr süt kreması ekleyerek kestirirseniz çok daha lezzetli bir LOR PEYNİRİ elde edeceğinizin garantisini verebilirim? Yağ oranı arttıkça ricottaya daha yakın bir peynir elde edeceksiniz.

Lor aradığımızda en kolay ulaşabildiğimiz taze peynirdir. Ama tatlı lor bulmak biraz daha zordur. Tatlı lor ise İtalyan ların Ricottasına en yakın olanıdır. Çünkü yağ oranı diğerine göre biraz daha fazladır ve tuz olmadığı için tatlılarda ve kurabiyelerde rahatça kullanılabilir. Bir de tatlı lor yaparken süzme işlemi çok uzatılmaz ve daha yumuşak daha sürülebilir kıvamdayken süzme işlemi sonlandırılır.

Benim hazırladığım LOR PEYNİRİ ise tuzsuz ama dilimlenebilir kıvamda yağlı ve sert bir peynir. İstenirse tuz eklenebilir ama.
EV YAPIMI YAĞLI LOR
MALZEMELER
3 lt pastörize süt
200 gr süt kreması
1/2 limon suyu
Süzmek için tülbent
YAPILIŞI
Süt ve  krema bir tencereye koyularak içine  limon suyu eklenir. Karışım kaynamaya başladıkça sütünüz de kesilmeye başlayacaktır.
Asit ile birlikte sütün katı maddeleri pıhtılaşmaya suyu ise ayrışmaya başlar. su iyice ayrışıp şeffaflaşmaya başladığında tencerenin altı kapatılır. 5-10 dakika sürebilir.
Tülbent bez ıslatılıp nemlendirilir ve tel bir süzgeç üzerine koyulur. Kesilmiş süt bu tülbentten süzdürülür. Tülbent uç kısımlarından toplanıp iyice sıkılır. Süzgecin üzerindeyken üzerine bir ağırlık koyularak daha da süzülmesi sağlanır.
Uzunca bir süre mesela bir gece bu şekilde bekletilerek tülbentten çıkarılıp buzdolabına alınır. Daha sonra dilimleyerek servis yapılır.

HAYATI KOLAYLAŞTIRAN FİKİRLER

Süt kesilmiyorsa azar azar limon suyu eklemeye devam edebilirsiniz.
Günlük süt veya çiğ süt ile daha lezzetli bir sonuç alabilirsiniz.
Krema koymadan da lor elde edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder