EN SON YAYINLANAN

LOR MU RİCOTTA MI

Modern çininin geleneksel LOR ile buluşması güzel olmamış mı? Ahşap sunum tepsisi için @ahsapzadem e Çiniler için sevgili arkadaşım @ser...

EN ÇOK İZLENENLER

MAYASIZ SÜPER POĞAÇA



Tarif defterinizden eksik etmemeniz gereken; kolay ve pratik, mayasız bir poğaça tarifi isteyenlere gelsin bu poğaça. Özellikle iç harcını hazırlarken koyacağınız biber salçası çok yakışıyor sakın malzemelerden çıkarmayın.
👉 ilk kez sevgili arkadaşım @sade_ipek in  elinden yedim bu poğaçayı. Tarifi de ondan aldım. 😉😉
✏Malzemeleri buraya ekliyorum ama yapım detayları için www.ozel-mutfak.blogspot.com.tr  adresine bekliyorum. 

MAYADIZ KIYMALI POĞAÇA

MALZEMELER
200 gr tereyağı
1 çb yoğurt
1 çb sıvıyağ
1 yumurta
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine
1 yumurta sarısı
Susam
İç harcı
150 gr kıyma
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı  biber salçası
1 tutam maydanoz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber Tuz 

YAPILIŞI 
Oda sıcaklığındaki tereyağı yumurtalar sıvı yağ  ve yoğurt el  ile iyice karıştırılır. Diğer malzemeler eklenip azar azar un eklenir. Kulak memesi kıvamında hazırlanan hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar un eklemeye devam edilir. 

Hamur dinlenirken içi hazırlanır.
Kıyma çok az sirke ve su  ile kavrulup üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve zeytinyağı eklenerek kavurmaya devam edilir. Salçalar ilave edilerek o da kavrulunca baharatlar ilave edilip altı kapatılır ve kıyılmış maydanoz eklenir.

İstenilen büyüklükte hamur bezeler yapılıp el ile açılarak iç malzemesi koyulur. Hamurun iki ucu kapatılarak  tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. 

HAYATI KOLAYLAŞTIRAN FİKİRLER 

Kıymaya ekleyeceğiniz sirke hem etiNizin bir birine yapışmadan kavrulmasını sağlar hem de asit sayesinde etdeki kalsiyumdan maksimum seviyede faydalanırsınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder