PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU
MALZEMELER
15 adet minik kırmızı biber
İÇİ
100 gr lor veya sert beyaz peynir
1/2 çay kaşığı köfte baharı
1 tutam çörek otu
SALAMURA
½ su bardağı su
7 gr tuz
3 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Biberler yıkanır ve sap kısımları kesilerek içindeki tohumları çay kaşığının sapı ile boşaltılır.
Biberler kaynayan suya atılarak 5 dakika haşlanır. Süzgeçle alınıp soğuk suya tutularak soğutulur.
Peynire köfte baharatı ve çörekotu eklenerek karıştırılır.
Hazırlanan iç biberlere doldurulur.
Kavanozlara başaşağı yerleştirilen biberlerin aralarına sarımsaklar yerleştirilir. Üzerine hazırlanan salamura 2 parmak boşluk kalana kadar dökülür. Kalan boşluk sıvıyağ ile tamamlanır.
Kavanozun ağzı kapatılarak buzdolabında 1 hafta muhafaza edilip servis yapılabilir.
EN SON YAYINLANAN
LORLU BİBER TURŞUSU
PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...
EN ÇOK İZLENENLER
-
İsmini yanlış duymadınız Meksika Revanisi. Meksikanın revanisi de varmış yani.Trileçe benzeri bir tatlı. Altta yağsız bir pandispanya var...
-
Süzme yoğurtla yapılan tatlılar bayılırım. Tadı ve hafifliği beni en çok çeken yanı... Çocuklara aldığımız meyveli yoğurtlara alternati...
-
Tart kalıplarınızı sadece tart için kullanmayın. Şerbetli tatlı bile yapabilirsiniz Tel kadayıf tatlısının farklı bir sunumu. Muhallebi v...
-
Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...
-
MALZEMELER 300 gr kadayıf 250 gr tereyağ 300 gr kolot peyniri yağlamak için: 1 yemek kaşığı tereyağ 2-3 yemek kaşığı pekmez Şe...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder