Bu gün ki menümüzde ana yemeğimiz patetes püresi eşliğinde Dalyan köfte ve tatlı olarak da şekerpare idi.
Yanında ise sakallı poğaça nefis oldu. İşte tarifi:
SAKALLI POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta akı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine
1 yumurta sarısı
İçine
150 gr beyaz peynir
4-5 yemek kaşığı süt
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
Maya ılık süt ve şeker karıştırılıp 10 dakika mayalandırılır.
Üzerine un ve tuz hariç diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
En son un ve tuz eklenerek ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yapılır.
Mayalandırılır.
Cevizden daha küçük bezeler yapılır.
Tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
200 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Peynir süt ile karıştırılarak ezilir. Arası kesilen poğaçalar peynir ile doldurur. Kıyılmış maydanoza batırılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder