MALZEMELER
3 adet haşlanmış patates
1/2 çırpılmış yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
2-3 yumurta akı
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Patatesler ezilip yumurta, nişasta ve baharatlarla karıştırılarak yoğurulur.
Küçük bezeler rulo haline getirilerek kroket şekli verilir
Önce una, sonra yumurta akına sonra da galetaya bulanarak kızgın yağda kızartılır ..
EN SON YAYINLANAN
LORLU BİBER TURŞUSU
PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...

EN ÇOK İZLENENLER
-
Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...
-
Malzemelerini ve tarifini pek çok yerde bulabilirsiniz ama işin sırrı pişirme tekniklerinde gizli... Acele etmeden İrmikli tatlıların piş...
-
Süzme yoğurtla yapılan tatlılar bayılırım. Tadı ve hafifliği beni en çok çeken yanı... Çocuklara aldığımız meyveli yoğurtlara alternati...
-
Tuzlu kek vazgeçilmez bir tat. Bir de içine zeytin, peynir ve ceviz girince inanılmaz bir lezzet olur. TUZLU KEK MALZEMELER 3 yu...
-
Baharın simgesi ç a ğ l a yı alırken körpe ve çekirdek kısmı sertleşmemiş olanları almaya çalışın. Tazecikden tüketebileceğiniz gi...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder