300 gr kadayıf
250 gr tereyağ
300 gr kolot peyniri
yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon
YAPILIŞI
Şerbeti için su ve şekeri karıştırarak kaynatın. 10 dakika sonra limon suyu katarak 5 dakika daha kaynatın.
Kadayıfı bıçakla keserek ince ince kıyın.
Eritilmiş tereyağı ile kadayıfları harmanlayın.
Künefe kalıplarını pekmez ve tereyağı karışımı ile yağlayın.
Üzerine kadayıfın yarısını yayıp başka bir tepsi ile bastırarak iyice sıkıştırın.
Rendelenmiş ya da ince kıyılmış peyniri kadayıfın üzerine yayıp tekrar kadayıf koyarak kaptın.
Yine bir tepsi bastırarak sıkıştırın ve
ocakta çevire çevire altı iyice kızarana kadar pişirin.
Künefeyi aynı kapta ters çevirerek diğer tarafını da pişirin.
Sıcakken biraz ılıyan şerbeti dökerek dilimleyip soğutmadan servis yapın
Afiyet olsun.
Fırında kolay künefe yapmak isterseniz de tarif işte burada
ZAHMETSİZ KÜNEFE
Şerbeti için su ve şekeri karıştırarak kaynatın. 10 dakika sonra limon suyu katarak 5 dakika daha kaynatın.
Kadayıfı bıçakla keserek ince ince kıyın.
Eritilmiş tereyağı ile kadayıfları harmanlayın.
Künefe kalıplarını pekmez ve tereyağı karışımı ile yağlayın.
Üzerine kadayıfın yarısını yayıp başka bir tepsi ile bastırarak iyice sıkıştırın.
Rendelenmiş ya da ince kıyılmış peyniri kadayıfın üzerine yayıp tekrar kadayıf koyarak kaptın.
Yine bir tepsi bastırarak sıkıştırın ve
ocakta çevire çevire altı iyice kızarana kadar pişirin.
Künefeyi aynı kapta ters çevirerek diğer tarafını da pişirin.
Sıcakken biraz ılıyan şerbeti dökerek dilimleyip soğutmadan servis yapın
Afiyet olsun.
Fırında kolay künefe yapmak isterseniz de tarif işte burada
ZAHMETSİZ KÜNEFE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder