EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

TART KALIBINDA TEL KADAYIF

Tart kalıplarınızı sadece tart için kullanmayın. Şerbetli tatlı bile yapabilirsiniz
Tel kadayıf tatlısının farklı bir sunumu. Muhallebi ve çikolatanın masum uyumu. Siz daha denemediniz mi ?

TART KADAYIF
30 cm lik tart kalıbı için...

MALZEMELER
300 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
Muhallebisi
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı  nişasta
1 çay bardağı damla çikolata
Şerbeti
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Kadayıflar eritilmiş tereyağı ile iyice harmanlanır
Tereyağı ile yağlanmış kalıba bastırarak yerleştirilir.
 180 derecede iyice kızarana kadar pişirilir ve şerbeti hazırlanır.
Şeker ve su 10 dakika kaynatılır limon eklenip 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır
Muhallebisi için süt Şeker un ve nişasta karıştırılarak kaynatılır koyulaşınca altı kapatılır.
Fırından alınan kadayıf sıcakken ılıyan şerbet üzerine dökülür.
Şerbeti çekince servis tabağına ters çevirerek çıkartılır ortada oluşan boşluğa hazırlanan muhallebi dökülerek yayılır.
Damla çikolata ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder