EN SON YAYINLANAN

LOR MU RİCOTTA MI

Modern çininin geleneksel LOR ile buluşması güzel olmamış mı? Ahşap sunum tepsisi için @ahsapzadem e Çiniler için sevgili arkadaşım @ser...

EN ÇOK İZLENENLER

KOLAY VE ŞIK TİRAMİSU


MALZEMELER 
3 yumurta 
1+1/2 çay bardağı Şeker
1/2 çay bardağı Süt
1+1/2 çay bardağı Sıvıyağ
2 yemek kaşığı Kakao
2+1/2 çay bardağı un
1/2 paket Kabartma tozu 
Islatma için
1 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı sıcak su
Süslemek için 
12 adet çilek
80 gr çikolata

MUHALLEBİSİ
2+1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı Şeker
2 yemek kaşığı Un
2 yemek kaşığı labne
YAPILIŞI 
Muhallebisi için labne hariç Tüm malzemeyi karıştırarak pişirin koyulaşınca altını kapatıp ılınmasını bekleyin ve labne yi ekleyip tel Çırpıcı ile karıştırarak yedirin
Keki için;
Yumurtaları bir Fiske tuz ile çırpın
Beyazlaşınca şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Süt ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpın ayrı bir kapta karıştırdığınız un Kakao ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek kaşıkla karıştırın.
Karışımı tabanı katı yağ ile yağlanmış 30 santimlik Çukur tart kalıbına boşaltın.
160 dereceye ısıtılmış fırında 30 veya 40 dakika pişirin.
Kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkarın
Sıcak su ile Nescafe yi karıştırarak eritin ve kekin her tarafını ıslatın.
Kek pişerken hazırladığımız muhallebiyi ortadaki çukur bölümü dökün ve üzerine kakao serperek soğumaya bırakın.

Çikolatayı benmari usulü eritin ve yıkadığınız çilekleri çikolataya batırarak pastanızı süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder