EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

BASİT, KOLAY VE LEZZETLİ BİR ÇERKEZ TAVUĞU



MALZEMELER 
4 adet tavuk baget veya 2 adet kalçalı tavuk but
1 kuru soğan
1 sarımsak
1-2 adet kereviz sapı
1 adet Defne yaprağı
Tuz ve karabiber
HARCI İÇİN
3 dilim bayat ekmek içi
 bir su bardağı ceviz içi 
2-3 diş dövülmüş sarımsak
 biraz karabiber ve tuz
 bir su bardağı tavuk suyu

YAPILIŞI 

Tavuk etlerine bir bütün soğan , bir diş sarımsak,kereviz sapı, bir Defne yaprağı, biraz tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su eklenerek düdüklü tencerede 15 dakika pişirilir.
Derileri ve kemikleri ayıklanıp didilir, suyu ise süzülerek bir miktar ayrılır.
Didilmiş tavuklar, ufalanmış bayat ekmek içi, yağı çıkana kadar çekilmiş ve dövülmüş  ceviz içi, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsaklar rondoya atılıp hep birlikte çekilir. Üzerine tavuk suyu eklenerek koyu bir boza kıvamına gelinceye kadar karıştırılır 
Servis tabağına alınarak zeytinyağında yakılmış pul biber ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder