MALZEMELER
4 adet tavuk baget veya 2 adet kalçalı tavuk but
1 kuru soğan
1 sarımsak
1-2 adet kereviz sapı
1 adet Defne yaprağı
Tuz ve karabiber
HARCI İÇİN
3 dilim bayat ekmek içi
bir su bardağı ceviz içi
2-3 diş dövülmüş sarımsak
biraz karabiber ve tuz
bir su bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI
Tavuk etlerine bir bütün soğan , bir diş sarımsak,kereviz sapı, bir Defne yaprağı, biraz tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su eklenerek düdüklü tencerede 15 dakika pişirilir.
Derileri ve kemikleri ayıklanıp didilir, suyu ise süzülerek bir miktar ayrılır.
Didilmiş tavuklar, ufalanmış bayat ekmek içi, yağı çıkana kadar çekilmiş ve dövülmüş ceviz içi, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsaklar rondoya atılıp hep birlikte çekilir. Üzerine tavuk suyu eklenerek koyu bir boza kıvamına gelinceye kadar karıştırılır
Servis tabağına alınarak zeytinyağında yakılmış pul biber ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder