Balkabağı çorbasını sürekli olmasa da arada bir yaparım. Aynı malzemeleri kullansam da bir şeyi eksik yapıyormuşum. Kullandığım MUSKAT nam-ı diğer küçük Hindistan cevizi aromasını çok severim. Özellikle patates, ıspanak ve beşamel sos içinde harika olur. Kabak çorbasına da yakıştığını düşünüyordum taki yerine küçük değil büyük Hindistan cevizi koyana kadar. Öğrencim Seca Hanımın tavsiyesiydi.
BALKABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
500 gr balkabağı
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
veya 1 çay kaşığı küçük Hindistan cevizi rendesi
YAPILIŞI
Kurusoğan doğranıp sıvıyağda kavrulur.
Soyulup dilimlenen kabaklar ve su eklenerek kabaklar pişene kadar kaynatılır. Baharatları eklenerek rondodan geçirilir.
Ayrı bir yerde süt ve Hindistan cevizirendesi karıştırılıp bir taşım kaynatılır ve çorbaya süzülerek ilave edilir.
Süt kreması ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder