EN SON YAYINLANAN

LORLU BİBER TURŞUSU

PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...

EN ÇOK İZLENENLER

KÜÇÜK HİNDİSTAN CEVİZİ Mİ BÜYÜK HİNDİSTAN CEVİZİ Mİ???


Balkabağı çorbasını sürekli olmasa da arada bir yaparım. Aynı malzemeleri kullansam da bir şeyi eksik yapıyormuşum. Kullandığım MUSKAT nam-ı diğer küçük Hindistan cevizi aromasını çok severim. Özellikle patates, ıspanak ve beşamel sos içinde harika olur. Kabak çorbasına da yakıştığını düşünüyordum taki yerine küçük değil büyük Hindistan cevizi koyana kadar. Öğrencim Seca Hanımın tavsiyesiydi. 

BALKABAĞI ÇORBASI

 MALZEMELER 
500 gr balkabağı 
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ 
4 su bardağı su
1 su bardağı süt 
Tuz
Karabiber 
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
veya 1 çay kaşığı küçük Hindistan cevizi  rendesi
YAPILIŞI 
Kurusoğan doğranıp sıvıyağda kavrulur.
Soyulup dilimlenen kabaklar ve su eklenerek kabaklar pişene kadar kaynatılır. Baharatları eklenerek rondodan geçirilir.
Ayrı bir yerde süt ve Hindistan cevizirendesi karıştırılıp bir taşım kaynatılır ve çorbaya süzülerek ilave edilir.
Süt kreması ile süslenerek servis yapılır. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder