EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

Bence lahana dolmasının tam zamanı ....
📌Lahana seçerken dolmalık mı değil mi bilmek lazım. Yaprakları geniş, elinizin ayası ile alttan ve üstten bastırdığınızda esneyen bir lahana ise hemen alıverin.
📌Sert kısımlarından da bol acılı ve bol ekşili bir kapuska yapıverin.

ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

MALZEMELER
1 orta boy lahana
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet limon suyu
2 adet domates rendesi
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI pirinçler ıslatılır 10 15 dakika sonra süzülüp tencereye zeytinyağı konularak ince ince yemeklik doğranmış kuru soğan katılır ve soğanlar şeffaflaşana kadar kavrulur. Onlar kavrulurken içine fıstıklar da eklenir
Üzerine şeker ve tuzla birlikte süzülen pirinçler koyularak kavurmaya devam edilir.
En son diğer baharatlar, kuşüzümü, yarım limon suyu ve domates rendesi eklenip karıştırılır.
Kıyılmış maydanoz ile harmanlanan iç pilav haşlanmış lahana yapraklarına sarılır.
Tencereye dizilen dolmalar ın üzerine yarım limon sıkılıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Dolmalara kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyularak üzerine bir tabak yerleştirilir. Ağzı kapatılıp kısık ateşte 50-60 dakika pişirilir.

LAHANA NIN SARMAYA HAZIRLANMASI.
Lahana nın ortasındaki sert kısım bıçakla koni şeklinde çıkarılır. Büyükçe bir tencerede su kaynatılıp lahana içine koyulur. Yapraklar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Süzülerek soğuk suya alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder