Bafra nokulu orjinalinde üzüm ceviz veya fındık ile yapılıyor. Ancak iç kısmını zenginleştirmek size kalmış. İçine koyulan şekeri çıkarıp daha yoğun kuru üzüm de ekleyebilirsiniz.
Benden bir dokunuş da kakule. İsterseniz koymayabilirsiniz ama tadına bayılacaksınız...
Uzun lafın kısası Sağlıklı ve çıtır çıtır
BAFRA NOKULU
MALZEMELER
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı süt
bir paket toz maya
bir tatlı kaşığı şeker
bir tutam tuz
bir yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
içine
bir çay bardağı şeker
bir çay bardağı kuru üzüm
bir çay bardağı kırılmış fındık
bir çay kaşığı tarçın
bir çay bardağı dövülmüş ceviz
bir çay bardağı sıvı yağ
bir çay kaşığı kakule
Üzerine
bir yumurta
YAPILIŞI
Ilık süt şeker ve maya karıştırılarak 10 dakika bekletilir üzerine sıvıyağ yoğurt sirke tuz ve un eklenerek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğrulur. 3 bezeye ayrılır.
Kuru üzüm şeker fındık ceviz tarçın ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır
Her bir beze yufka büyüklüğünde açılır.
Üçe ayrılan iç malzemesinin 1/3ü yufkanın üzerine yayılıp rulo şeklinde sarılır. Dilimlenerek tepsiye dizilir üzerine çırpılmış yumurta sürülerek 200 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder