Haziran taze b a r b u n y a nın çıktığı en lezzetli haliyle yiyebileceğiniz bir aydır.
Temmuz sonuna kadar çıkmaya devam edecek ancak çok zaman kaybetmeden Haziran başında pişirip pişirip yemeli Haziran sonunda ise kış için ayıklanıp yıkanıp buzlukdaki yerini almalıdır.
Kışın ise buzluktan çıkarıp havuçla birlikte pişirilerek ana yemeklerinizin yanında zeytinyağlı olarak sofralarınızı süsleyebilir.
Sadece zeytinyağlı barbunya olarak değil yoğurtlu salatasını yaparak da tüketebilirsiniz.
1 kg barbunya ayıkladığınızda yaklaşık 500 gr barbunya taneciği elde edeceksiniz. Bu da bir yemeklik barbunya demek. Kışlık ihtiyacınızı düşünerek ne kadar barbunya ayıklamanız gerekiyor hesaplayabilirsiniz.
EN SON YAYINLANAN
LORLU BİBER TURŞUSU
PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...
EN ÇOK İZLENENLER
-
Tart kalıplarınızı sadece tart için kullanmayın. Şerbetli tatlı bile yapabilirsiniz Tel kadayıf tatlısının farklı bir sunumu. Muhallebi v...
-
İsmini yanlış duymadınız Meksika Revanisi. Meksikanın revanisi de varmış yani.Trileçe benzeri bir tatlı. Altta yağsız bir pandispanya var...
-
Süzme yoğurtla yapılan tatlılar bayılırım. Tadı ve hafifliği beni en çok çeken yanı... Çocuklara aldığımız meyveli yoğurtlara alternati...
-
Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...
-
İyi bir Mayalı hamur yapmak hamuru çok iyi yoğurmaktan geçer... EFSANE bir mayalı hamur yapmak ise hem yoğurmaktan hem de protein oranı y...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder