EN SON YAYINLANAN

ÇERKES HELVASI

Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...

EN ÇOK İZLENENLER

BARBUNYA EN TAZE HANGİ AYDA

Haziran taze b a r b u n y a nın çıktığı en lezzetli haliyle yiyebileceğiniz bir aydır.
Temmuz sonuna kadar çıkmaya devam edecek ancak çok zaman kaybetmeden Haziran başında pişirip pişirip yemeli Haziran sonunda ise kış için ayıklanıp yıkanıp buzlukdaki yerini almalıdır.

Kışın ise buzluktan çıkarıp havuçla birlikte pişirilerek ana yemeklerinizin yanında zeytinyağlı olarak sofralarınızı süsleyebilir.
Sadece zeytinyağlı barbunya olarak değil yoğurtlu salatasını yaparak da tüketebilirsiniz.

HAYATINIZI  KOLAYLAŞTIRAN FİKİRLER :
1 kg barbunya ayıkladığınızda yaklaşık 500 gr barbunya taneciği elde edeceksiniz. Bu da bir yemeklik barbunya demek. Kışlık ihtiyacınızı düşünerek ne kadar barbunya ayıklamanız gerekiyor hesaplayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder