MALZEMELER
3 adet haşlanmış patates
1/2 çırpılmış yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
2-3 yumurta akı
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Patatesler ezilip yumurta, nişasta ve baharatlarla karıştırılarak yoğurulur.
Küçük bezeler rulo haline getirilerek kroket şekli verilir
Önce una, sonra yumurta akına sonra da galetaya bulanarak kızgın yağda kızartılır ..
EN SON YAYINLANAN
LORLU BİBER TURŞUSU
PEYNİR DOLGULU BİBER TURŞUSU MALZEMELER 15 adet minik kırmızı biber İÇİ 100 gr lor veya sert beyaz peynir 1/2 çay kaşığı köfte baharı...
EN ÇOK İZLENENLER
-
İsmini yanlış duymadınız Meksika Revanisi. Meksikanın revanisi de varmış yani.Trileçe benzeri bir tatlı. Altta yağsız bir pandispanya var...
-
Süzme yoğurtla yapılan tatlılar bayılırım. Tadı ve hafifliği beni en çok çeken yanı... Çocuklara aldığımız meyveli yoğurtlara alternati...
-
Tart kalıplarınızı sadece tart için kullanmayın. Şerbetli tatlı bile yapabilirsiniz Tel kadayıf tatlısının farklı bir sunumu. Muhallebi v...
-
Bir Çerkes olarak en sevdiğim helva Beyaz Çerkes Helvası diyebilirim. Biraz sabır biraz kol kuvveti ve birazda el çabukluğu gerektirir...
-
MALZEMELER 300 gr kadayıf 250 gr tereyağ 300 gr kolot peyniri yağlamak için: 1 yemek kaşığı tereyağ 2-3 yemek kaşığı pekmez Şe...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder